Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
ews-in.ntli.net!newsrout1-win.ntli.net!ntli.net!sn-xit-02!sn-xit-01!sn-post-02!
sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasto dyniowe - małe pytanko
Date: Fri, 29 Oct 2004 16:37:01 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <clu74o$nf$1@phone.provider.pl> <4...@o...com>
<clue6h$vp9$1@phone.provider.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 32
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220156
Ukryj nagłówki
Medea wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:4182AC1B.E42510D@olypen.com...
> > Zwykle dynie do ciasta piecze sie, a gdy miekkie, wyskrobuje miazsz.
>
> A piecze się ją w całości, czy usuwa się wcześniej pestki?
> Ewa
Najlatwiej tak: dynie przekroic na pol, usunac pestki i flaki, jesli
dynia duza, przekroic na cwiartki, zawinac w folie i piec w bardzo
goracym piecu az bedzie miekkie (latwo sprawdzic uciskajac przez
scierke). Ostudzic. Wyskrobac miazsz lyzka. Ubic go troche mikserem lub
widelcem. Zapakowac do slojow i pasteryzowac albo trzymac w lodowce i
uzyc w ciagu tygodnia.
Pozwole sobie powtorzyc moje przepisy na ciasta dyniowe, w ktorych sklad
wchodzi miazsz dyniowy:
Na bazie ciasta bananowego:
http://tinylink.com/?WvT5p1gOFO
Ciasto piernikowo-dyniowe
http://tinylink.com/?tJVXGRAgc8
Pumpkin Pie (Amerykanski paj dyniowy)
http://tinylink.com/?eQPLF5cNmJ
Magdalena Bassett
|