Data: 2004-10-29 23:37:01
Temat: Re: ciasto dyniowe - małe pytanko
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Medea wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:4182AC1B.E42510D@olypen.com...
> > Zwykle dynie do ciasta piecze sie, a gdy miekkie, wyskrobuje miazsz.
>
> A piecze się ją w całości, czy usuwa się wcześniej pestki?
> Ewa
Najlatwiej tak: dynie przekroic na pol, usunac pestki i flaki, jesli
dynia duza, przekroic na cwiartki, zawinac w folie i piec w bardzo
goracym piecu az bedzie miekkie (latwo sprawdzic uciskajac przez
scierke). Ostudzic. Wyskrobac miazsz lyzka. Ubic go troche mikserem lub
widelcem. Zapakowac do slojow i pasteryzowac albo trzymac w lodowce i
uzyc w ciagu tygodnia.
Pozwole sobie powtorzyc moje przepisy na ciasta dyniowe, w ktorych sklad
wchodzi miazsz dyniowy:
Na bazie ciasta bananowego:
http://tinylink.com/?WvT5p1gOFO
Ciasto piernikowo-dyniowe
http://tinylink.com/?tJVXGRAgc8
Pumpkin Pie (Amerykanski paj dyniowy)
http://tinylink.com/?eQPLF5cNmJ
Magdalena Bassett
|