Data: 2001-11-30 21:45:26
Temat: Re: ciasto migdałowe z opakowania proszku do pieczenia
Od: "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mika, Ty najpierw sprobuj to ktore upieklas czy jest zjadliwe a dopiero
pozniej dawaj przepisy, hihihi :)))
--
*** ^KIKI^ ***
Gosia Ceglinska
k...@i...pl
g...@p...onet.pl
Użytkownik maua piegowata <m...@a...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9u8m71$4tb$...@n...tpi.pl...
> 200g margaryny/masla
> 150g cukru
> 100g migdałów posiekanych lub 150g zmielonych w maszynce do mielenia
> bakalii
> 4 jajka
> 220g maki
> 2 lyzeczki proszku do pieczenia
> platki migdalowe
>
>
> margaryne + cukier utrzec, dodac żółtka i dalej ucierac.
> dodac mąkę stopniowo, potem zmielone migdaly [posiekane wrzucamy na sam
> koniec]
> ja dodalam pl szklanki mleka bo to strasznie geste wycodzi, mixer nie
> wyrabia
> na koniec piana z bialek
> wszystko delikatnie na koniec wymieszac, i siup do blachy wysmarowanej
> maslem i wysypanej mąką.
> po wierzchu posypac plakami migdalowymi
>
> blacha waska, keksowka
> piec w temp. 180-200 stopni przez ok. godzine, musi sie zrumienic pieknie
>
> przepis zostal zmodyfikowany letko, przez wzglad na zawartosc mojej
szafki:)
>
> pozdry Monika
>
>
>
|