Data: 2004-10-07 10:28:14
Temat: Re: ciasto na bakławę
Od: TiBi <d...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Basiek napisał:
>>Czesc,
>>czy ktos wie, czy mozna w Warszawie kupic ciasto phyllo (filo), ktore w
>>krajach srodziemnomorskiech jest uzywane do wyrobu baklawy?
>>Podobno samemu nie warto probowac, bo jest za trudne do zrobienia.
>>Baklawe gotowa mozna kupic, ale samemu zrobic - to dopiero frajda!
>>Tibi
>
>
> Wlasnie znalazlam w ksiazce kucharskiej przywiezionej prosto z Grecji, ze
> polecaja robic baklawe z ciasta francuskiego. Czy phyllo to jakis rodzaj
> ciasta francuskiego?
> Moze warto sprobowac ze zwyklego ciasta francuskiego. Jesli ktos chce, moge
> podac przepis.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
>
>
Wlasnie sprobowalismy zrobic baklave z ciasta francuskiego, ale nie
wyszlo za dobrze. Smak byl OK, ale konsystencja ciasta mocno odstawala
od oryginalu. Filo jednak byloby lepsze.
Tibi
|