From: "asia" <j...@h...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@r...fm> <91obg7$73n$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: ciasto vs termoobieg
Date: Wed, 20 Dec 2000 09:11:31 +0100
Lines: 22
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 20 Dec 2000 09:09:52 +0100, rtr.hanslik.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39389
Ukryj nagłówki
Sylwia & Jurek (XXL) <X...@a...com> wrote in message
news:91obg7$73n$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Anna <a...@r...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3...@r...fm...
> >
>
> A moze ktos podzieli sie swoimi doswiadczeniami z termoobiegiem, please.
Ja tez mam termoobieg i jakos na razie nie moge go wyczuc. Grzalka z gory i
z dolu, z tym, ze moge kazda z tych funkcji wylaczyc. Kiedy po raz pierwszy
pieklam ciasta/ciastka, postepowalam tak jak w rodzinnym domu, gdzie
przewaznie musialam piec dluzej niz bylo w przepisie. A tu nagle po kilku
minutach ciasto zaczynalo sie przybrazawiac. Po kilku probach pieke tylko z
dolna grzalka i wlaczam termoobieg, a temperature musze nastawiac ok. 30-40
stopni nizsza. W sumie zastanawiam sie czy on nie podgrzewa wiecej niz
nastawiam. Ciastka pieke na 150 stopni (obojetnie czy z termoobiegiem czy
bez), kiedys zawsze na 180-200.
Asia
|