Data: 2000-12-20 08:11:31
Temat: Re: ciasto vs termoobieg
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sylwia & Jurek (XXL) <X...@a...com> wrote in message
news:91obg7$73n$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Anna <a...@r...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3...@r...fm...
> >
>
> A moze ktos podzieli sie swoimi doswiadczeniami z termoobiegiem, please.
Ja tez mam termoobieg i jakos na razie nie moge go wyczuc. Grzalka z gory i
z dolu, z tym, ze moge kazda z tych funkcji wylaczyc. Kiedy po raz pierwszy
pieklam ciasta/ciastka, postepowalam tak jak w rodzinnym domu, gdzie
przewaznie musialam piec dluzej niz bylo w przepisie. A tu nagle po kilku
minutach ciasto zaczynalo sie przybrazawiac. Po kilku probach pieke tylko z
dolna grzalka i wlaczam termoobieg, a temperature musze nastawiac ok. 30-40
stopni nizsza. W sumie zastanawiam sie czy on nie podgrzewa wiecej niz
nastawiam. Ciastka pieke na 150 stopni (obojetnie czy z termoobiegiem czy
bez), kiedys zawsze na 180-200.
Asia
|