Data: 2008-03-04 11:56:03
Temat: Re: ciasto w problemach z cholesterolem..
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "basia" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fqj0pf$c2$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Szymuś" <pwdi_@_friko3.onet.pl> napisał w wiadomości
>> używam więc olej ryżowy i palmowy.
>>
>
Smażonego w ogóle nalezy unikać, a jeśli już to na
> rzepakowym.
Olej ryżowy też możesz używać. Wskazany przy wysokim cholesterolu.
Wytrzymuje wysokie temperatury. Jest lżejszy, łagodniejszy w smaku i
aromacie od rzepakowego. A smażyć możesz na patelni teflonowej, z minimalną
ilością lub bez oleju - w zależności od produktu.
JBP
|