Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasto z jagodami -poradzcie??
Date: Thu, 5 Feb 2004 09:58:30 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <bvt0h9$j26$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bvsrq7$m94$1@atlantis.news.tpi.pl>
<5...@m...umu.se>
Reply-To: "Anna Ladorucka" <a...@N...wp.pl>
NNTP-Posting-Host: ph131.torun.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1075971434 19526 217.97.59.131 (5 Feb 2004 08:57:14
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Feb 2004 08:57:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190444
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Szalewska" <A...@m...umu.se>
napisał w wiadomości
news:5.2.0.9.1.20040205093140.04fafe10@molbiol.umu.s
e...
> dzieki za rady! Puchatka bardzo lubie i wyprobuje wersje jagodowa. Wrzucic
> takie nierozmrozone?
Ja tez bardzo lubie, w sezonie robilam ze dwa razy z jagodami swiezymi i byl
pyszny.
Mysle, ze mozesz wrzucic nierozmrozone, ja tak zrobilam z wisniami.
> Baardzo chetnie zamienie sie na wisnie! tu wisni nie ma, jedyne jakimi
> niekiedy sie raduje, to te ze sloikow....a to nie to samo...
No to machniom!
> Z nalesnikami...tez mysllama, ale zrobic nadzienie do nalesnikow, to
> wyjdzie raczej strasznie mokre...Ale do placuszkow to inna sprawa, wrzucic
> do ciasta i smazyc..mniam. Tak tez zrobie;)
Myslalam, zeby je zasypac cukrem, az puszcza sok i polewac te placuszki, ale
mozna i do ciasta. Pamietam, ze na grupie bylo o tym latem, ale ja tego nie
robilam. Szkoda mi bylo jagod, bo nie obrodzily i wolalam nie poddawac ich
obrobce cieplnej, ale wykorzystac maksymalnie pelnie ich smaku i aromatu. Co
innego, gdy masz ich nadmiar :).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|