Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.polbox.pl!not-for-mail
From: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cieciorka a la homos - modyfikacja
Date: Sun, 11 May 2003 18:11:32 +0200
Organization: Silesian University of Technology in Gliwice, Poland
Lines: 25
Message-ID: <b9lsno$ekj$1@news.polbox.pl>
References: <WnUua.30688$wW3.356157@news.chello.at>
NNTP-Posting-Host: masq.albatros.gliwice.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.polbox.pl 1052669496 14995 213.216.82.51 (11 May 2003 16:11:36 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 11 May 2003 16:11:36 GMT
User-Agent: KNode/0.7.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155803
Ukryj nagłówki
BarBarella wrote:
> Cześć,
> właśnie zrobiłam w tempie ekspresowym pastę z cieciorki. Uprażyłam
> kolendrę i kminek rzymski (mielone) na oliwie i wrzuciłam cebulkę, potem
> doprawiłam curry i chilli oraz dodałam cieciorkę z puszki. Dałam jeszcze
> łyżeczkę masła. Gdy już cebulka zmiękła zmiksowałam i wyszła taka pasta
> (jak mięciutki pasztet). Bardzo mi to smakowało - polecam :).
> Pozdrawiam
> barbarella
Wielkie Ci dzieki za ten przepis!
Wlasnie spalaszowalem podobna paste. Chcialem zrobic wedlug Twojego
przepisu, tylko jakos umknela mi ta kolendra i kminek. Zarumienilem wiec
drobno pokrajana jedna mala cebulke, dodalem pol lyzeczki curry i 1/8
lyzeczkie chilli. Potem dodalem do tego rozgnieciona widelcem cierorke i
podsmazylem przez ok. 2 min. Dodalem cwierc lyzeczki soli i wymieszalem
jeszcze raz. Zjadlem z chrupkim pieczywem graham. Past jest lekko slodka,
ale tez ostra, co sprawia, ze trudno przestac ja jesc ;-) Bardoz mi
smakowala!
Ja uzylem suszonej cieciorki (ok. 150g), ktora najpierw moczylem przez pare
godzina, a potem gotowalem przez ponad godzine.
Pozdrawiam!
Nik
|