Data: 2003-10-22 11:23:55
Temat: Re: cielęcina
Od: l...@i...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Anna Templer wrote:
> > Witam!
> > Mam kilogram młodej cielęciny. Może macie jaki? pomysł co z niej zrobić?
> w ub, tygodniu robilem kotleciki cilece w sosie smietanowo-musztardowym
> i zonie nawet smakowaly
> cielecine kroisz na kotlety, i smazysz krtotko z obu stron (tak 2-4
> minut), zdejmujesz z patelni
> na patelnie wlewasz wino-koniecznie biale (na twoja ilosc miesa to
> bylyby ze 1 1/2 szklanki, dodajesz do niego smietane (powiedzmy jedno
> opakowanie) i musztarde (tak ze 3-4 lyzki, najlepiej ziolowej),
> podgrzasz tak dlugo az sos osiagnie aksamitna konsystencje i skrapiasz
> sokiem z cytryny (tak z polowki), solisz, pieprzysz (najllepiej bialym
> pieprzem)a na koniec wrzucasz na chwile do tego sosu mieso i po
> podgrzaniu podajesz (ja serwowalem z makaronem)
> pozdrawiam
> wiku
> --
> http://www.breakbeat.pl/
> MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
Mniaaaaaam, jak smacznie "się czyta". Zdam relację z próby...
Ana
|