Data: 2002-11-07 19:01:19
Temat: Re: cienki podklad do pizzyy
Od: "Adam Kuc" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Oto przepis na cienkie ciasto. Mi zawsze wychodzi. Nawet kiedy miałam
stary
> i niepewny piekarnik:
> 2 szkl. mąki
> 3 dkg drożdży
> łyżeczka cukru
> 1 żółtko
> 3/4 szkl ciepłej wody
> łyżka oleju
> 1/2 łyżki papryki
> szczypta soli
>
> Zagnieść ciasto. Drożdże rozetrzeć z odrobinącukru i dodać do ciasta.
Ciasto
> odstawić na ok. 20 min. do wyrośnięcia. Piec ok. 40 min w temp. 180 st.
Własnie sie piecze w piekarniku, i nie moge dojsc do tego w jakis sposob
17,latek moze zrobic cos w piekarniku.. ;-) zobaczymy jak wyjdzie
Tylko jest jeden mały zonk...
Ciasto mki sie kleilo........... kiedys tez robilem i tez mi sie kleilo,
maki dodwalem duzo..... rozwalkeowalem je jakims sposobem na stole, i
stwierdzilem ze nie zmiesci mi sie do piekarnika, wiec musialem od nowa,
tylko ze od razy na blaszy :P ;-) rozwalkowalem i przybralo to ksztalt
hmmmm.... nawet niewiem czego, w kadzym badz razie jak upieke to sie
podziele z wami wrazeniami ;-)
a i pieke w temp. 280 stopni :P
--
Pozdrawiam Adam Kuc
http://www.barni.prv.pl
GG: 834659
|