Data: 2007-01-16 23:02:01
Temat: Re: co do blinów ?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
dwaKa wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
> wiadomosci news:12qqbqcefsdj64c@corp.supernews.com...
>
>>a jak robisz bliny?
>>MB
>
>
> TRadycyjnie , nie jestem artysta patelni, przewaznie bazuje na przepisach
> aczkolwiek z blinami juz mam troche doswiadczenia:
>
> 5 dag drozdzy
> 50 dag maki pszennej
> 25 dag maki gryczanej
> ok. 3/4 litra cieplego mleka
> 1/2 szklanki stopionego masla
> sól
> 4 zóltka
> 4 bialka
> smaze na oliwie z winogron ( nie pytaj dlaczego bo niewiem, tak zalecal
> autor przepisu - pewnie udziwnil aby uznano go za artyste )
> dwaKa
>
>
Dzieki.
MB
|