Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!enews.sgi.co
m!tdsnet-transit!newspeer.tds.net!sn-xit-02!sn-xit-04!sn-xit-01!sn-post-01!supe
rnews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co do zeberek na slodko?
Date: Fri, 17 Oct 2003 09:06:58 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <bmp1qe$6mg$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 29
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176689
Ukryj nagłówki
Yenefer wrote:
>
> Witam!
> W niedziele przyjezdza do mnie rodzinka i zamierzam na obiad zaserwowac
> pieczone zeberka w takiej slodkiej glazurze (m.in. z brazowego cukru) i
> zastanawiam sie jaka do tego bedzie pasowala surowka i czy moge to podac z
> ziemniakami czy moze lepiej z frytkami a moze jeszcze z czyms innym. Bede
> wdzieczna za wszelkie sugestie..
> Pzdr
> Yenefer
Dobrze by pasowala amerykanska surowka z kapusty, cole slaw.
1 mala kapusta
1 marchew
3 lyzki majonezu
2 lyzki smietany
1 lyzka octu winnego
2 lyzeczki musztardy
1 lyzeczka cukru
1 lyzeczka nasion selera (spozywczych, nie ze sklepu z nasionami, bo te
sa spryskiwane trucizna)
1/2 lyzeczki pieprzu
sol do smaku
Kapuste poszatkowac bardzo drobno, posolic i odstawic. Marchew zetrzec
na grubych oczkach. Reszte wymieszac. Kapuste odcisnac, wymieszac z
marchwia i sosem, odstawic na pol godziny do przegryzienia.
MB
|