Data: 2003-10-17 16:06:58
Temat: Re: co do zeberek na slodko?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Yenefer wrote:
>
> Witam!
> W niedziele przyjezdza do mnie rodzinka i zamierzam na obiad zaserwowac
> pieczone zeberka w takiej slodkiej glazurze (m.in. z brazowego cukru) i
> zastanawiam sie jaka do tego bedzie pasowala surowka i czy moge to podac z
> ziemniakami czy moze lepiej z frytkami a moze jeszcze z czyms innym. Bede
> wdzieczna za wszelkie sugestie..
> Pzdr
> Yenefer
Dobrze by pasowala amerykanska surowka z kapusty, cole slaw.
1 mala kapusta
1 marchew
3 lyzki majonezu
2 lyzki smietany
1 lyzka octu winnego
2 lyzeczki musztardy
1 lyzeczka cukru
1 lyzeczka nasion selera (spozywczych, nie ze sklepu z nasionami, bo te
sa spryskiwane trucizna)
1/2 lyzeczki pieprzu
sol do smaku
Kapuste poszatkowac bardzo drobno, posolic i odstawic. Marchew zetrzec
na grubych oczkach. Reszte wymieszac. Kapuste odcisnac, wymieszac z
marchwia i sosem, odstawic na pol godziny do przegryzienia.
MB
|