Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.media.kyoto-u.ac.jp!newshub.sdsu.edu!news-xxxfer.readnews.com!198.
186.190.10.MISMATCH!textspool1.readnews.com!news-out.readnews.com!spool-big1.re
adnews.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co macie na obiad dzis?
Date: Sun, 19 Mar 2006 15:16:06 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <c...@4...com>
References: <77087$441d480d$540ad1e7$29409@news.chello.pl>
<dvjj6v$3td$1@inews.gazeta.pl>
<7...@4...com>
<dvjqhr$1i4$1@inews.gazeta.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 35
NNTP-Posting-Host: d355bc5b.reader.corenews.com
X-Trace: DXC=a^6`YXHO>L]TY5KJ]5fSOWADSBL>UW;[[==cYh3R;@b^;S67VC60e[PnLTF24^:h^P`;@En6
1<HAVXIIj@n;A3ZV
X-Complaints-To: a...@c...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:263431
Ukryj nagłówki
On Sun, 19 Mar 2006 14:40:59 +0000 (UTC), "czeremcha "
<c...@g...pl> wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
>
>> A ta cytrynowosc to na czym polega w kontekscie w/w? Ciekawam
>> bardzo, bo ja rozne tzw dupki cytrynowe to podrzucam do roznych
>> dan, co t siedza w piekarniku ze dwie godziny - wtedy maja czas
>> przejsc aromatem cytryny
>
>Filety z wieprzowiny /u mnie były z szynki wieprzowej/ lekko rozklepane,
>sól, pieprz, omączone i szybko usmażone. Wylądowały w piekarniku, żeby nie
>ostygły. To, co zostało na patelni po smażeniu zalałam ok. 150 ml rosołu, do
>tego sok z połowy cytryny. Gotowało się, gotowało, aż została mniej więcej
>1/3. Filety na talerzu polane powstałym sosikiem. W przepisie sugerowali
>obłożenie filetów plastrami cytryny, ale córka i tak marudziła, że trochę
>kwaśne...
88888888888888888
dziekuje pieknie. Mam nadzieje, ze dziecko do cytrynowosci
dorosnie :))
>> pierz, co tez podrzuca do saganow duze kawalki imbiru...jak maz
>> sie na to natnie to jeszcze dobrze, bo zachwycony, jak my to juz
>> mniej :P
>
>Och, imbir, też bym się zachwyciła...
>
>Ania - właśnie po obiedzie.
>> K.T. - starannie opakowana
Jakbys tak rozgryzla wielka galaz? :PPPP
pierz
K.T. - starannie opakowana
|