Data: 2006-03-19 15:16:06
Temat: Re: co macie na obiad dzis?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 19 Mar 2006 14:40:59 +0000 (UTC), "czeremcha "
<c...@g...pl> wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
>
>> A ta cytrynowosc to na czym polega w kontekscie w/w? Ciekawam
>> bardzo, bo ja rozne tzw dupki cytrynowe to podrzucam do roznych
>> dan, co t siedza w piekarniku ze dwie godziny - wtedy maja czas
>> przejsc aromatem cytryny
>
>Filety z wieprzowiny /u mnie były z szynki wieprzowej/ lekko rozklepane,
>sól, pieprz, omączone i szybko usmażone. Wylądowały w piekarniku, żeby nie
>ostygły. To, co zostało na patelni po smażeniu zalałam ok. 150 ml rosołu, do
>tego sok z połowy cytryny. Gotowało się, gotowało, aż została mniej więcej
>1/3. Filety na talerzu polane powstałym sosikiem. W przepisie sugerowali
>obłożenie filetów plastrami cytryny, ale córka i tak marudziła, że trochę
>kwaśne...
88888888888888888
dziekuje pieknie. Mam nadzieje, ze dziecko do cytrynowosci
dorosnie :))
>> pierz, co tez podrzuca do saganow duze kawalki imbiru...jak maz
>> sie na to natnie to jeszcze dobrze, bo zachwycony, jak my to juz
>> mniej :P
>
>Och, imbir, też bym się zachwyciła...
>
>Ania - właśnie po obiedzie.
>> K.T. - starannie opakowana
Jakbys tak rozgryzla wielka galaz? :PPPP
pierz
K.T. - starannie opakowana
|