Data: 2005-02-15 16:34:42
Temat: Re: co? na przek?ske
Od: s...@o...pl (Joanna)
Pokaż wszystkie nagłówki
<p...@b...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, February 15, 2005 1:20 PM
Subject: co? na przek?ske
> Witam.
> W niedziele mam gości. Przyjdą po południu. Zdecydowałam, że zrobie tort
> ananasowy Magdaleny Bassett. A na wieczór po tym tortowym obżarstwie
przydało by
> się coś przekąsić w stylu carpaccioo. No ale carpaccio nie zrobie bo
polędwica
> wołowa potrzebna. Tak myślałam że może coś ze śledziem
EEEEEEEE, ze śledziem po torcie, moim zdaniem nie pasuje!
albo już nie wiem co.
W
> każdym razie mam ochote na jakąś sałatke podaną w stylu carpaccio. We
Francji
> podaje się na entree często różnego rodzaju sałaty tak na dużym talerzu
jak
> carpaccio.
>
> Problem w tym że siedze na internecie od rana i szukam i ... jakoś nie
moge
> wybrać nic stosownego.
> Może ktoś by mi poddał jakiś przepis. Albo może zaproponował coś innego
niż to o
> czym myśle, bo ja już mam dosyć tego szukania.
>
> z góry bardzo dziękuje
>
> pozdrawiam
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
> A może taka sałatka:
Jedna podwójna pierś kurczaka, 40 deko żółtego sera twardego, 1 puszka
ananasów 1 puszka kukurydzy i majonez w ilości jakiej kto lubi.
Kurczaka pokroić w ok centymetrową kostkę i ugotować w wodzie z solą lub
wegettą do smaku. Lepiej go nie kroić po ugotowaniu bo się rozpadnie. Ser i
ananasy też pokroić w ok centymetrowe kawałki. Dodać kukurydzę i majonez.
Sałatka jest przepyszna, lecz nie może być zbyt drobno pokrojona bo jest
niedobra. Dlatego szybciutko się ją robi.
> Pozdrawiam,
Aśka z Radomia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|