Data: 2004-02-06 22:15:50
Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 6 Feb 2004 21:36:54 +0100, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>On Fri, 2004-02-06 at 17:03, Krysia Thompson wrote:
>
>> >> kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
>> >> owych?
>> >>
>> >> trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow
>> >
>> >Jako element.
>> >W jakiejs gazecie byl przepis na potrawe z Bieszczad - fuczki sie to zwie.
>> >
>> >Robi sie bardzo geste ciasto nalesnikowe (doprawiane sola i pieprzem) do
>> >tego dodaje sie ugotowane pol kilo kapusty kiszonej, i smazy sie takie
>> >placuszki. I je sie z ostrym keczupem.
>> >Nawet to smaczne, baaaardzo syte, ale nie wejdzie do repertuaru ulubionych
>> >potraw (znaczy sie moich, bo moj TZ sta?, sie fanem tej potrawy).
>>
>>
>> musz sprobowac, choc dla draki. dzieki
>
>To sprobuj jeszcze z posiekanymi ziolkami, tez w srodek w ciasto: natka,
>koperek, szczypiorek, bazylia, duzo roznych ziolek, drobno posiekanych,
>wrzucic w ciasto, smazyc. Jesc z ostrym sosem jakim, pyyycha (a, Ty nie
>lubisz ostro, to z lagodnym wiec)
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>
ja rozne swieze zielsko dodaje do kluchow lanych. tez dobre
trys
K.T. - starannie opakowana
|