Data: 2003-02-25 14:22:55
Temat: Re: co to jest?
Od: "Ania" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ciach
> > Pozdrawiam (ja bym nie zjadla... raz zostalam ugoszczona w Norwegii
> > polmiskiem krewetek i krabow i prawie byl paw na stole od tego czasu
owoce
> > morza wara... ;)
>
>
> Hop hop hop!
> Dla czego mowisz, ze paw byl na stole kiedy sie pojawily tam krewetki i
> kraby?
alez probowalam, nawet mialam na to ochote, ale jakos mi to nie podeszlo...
zwlaszcza zapach. No i zimne toto bylo
A zostalam uraczona tym tak :
krewetka wybebeszona przez tate kolezanki i polozona na kanapeczce na to
ajonez i sok z cytryny (chyba tak jakos bylo, moze inna kolejnosc, ale
najpierw wyciaganie z pancerzyka;-) dowalilam sobie jeszcze troche majonezu,
zeby smak krewetki zabic
A kraby traktowali pseldo tluczkiem do miecha.
wszystko na zimno. Moze maja dziwny sposob przygotowania? slyszalam, ze
kraby powinno sie gotowac w slodkiej wodzie a oni gotoja je w morskiej
jescze chyba na statkach. Zwlaszcza ten zapach mi nie podchodzi...
Ale dla kazdego cos dobrego
Pozdrawiam
Ania
i jeszcze raz dodam - jadlam, probowalam, ale fanem nie zostane ;-D
peesik jeszcze malutki - lososia jedli z zimna jajecznica - chleb,smarowidlo
jakowes (napewno to nie bylo maslo) na to losos i siup na gore
jajecznica.(bez jejek- pyyyychota:)
|