Data: 2005-06-09 05:43:19
Temat: Re: co to sa te małosolne?
Od: Mariusz Balik <m...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lia napisał(a):
> To sa ogórki ledwo "trącone", nie dokumentnie ukiszone, ale takie
> zielonkawosurowe z posmakiem soli. Przy dobrych warunkach cieplnych można
> zaczynac je jeść dwa dni po przygotowaniu.
> Trudno to opisac...niby surowe, a już nie surowe, niby słone, ale nie
> tylko...
> Ale pyszne... w moim rodzinnym domu 1,5 kg ogórków (taki garnek kamionkowy
> był) trzem osobom starczało na max 2 dni jedzenia.
>
O tak, trącone to dobre słowo :) w środku są jeszcze słodkie...
Nigdy nie udało nam się doczekać tych dwóch dni, zazwyczaj już
następnego popołudnia ogórki znikały. :)
pozdrawiam
|