Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z bakłażanów
Date: Fri, 8 Jun 2001 19:49:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 45
Message-ID: <9fr3f8$ng1$1@news.tpi.pl>
References: <9fo0pm$k8k$1@news.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: pa139.biezanow.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 992022824 24065 213.77.149.139 (8 Jun 2001 17:53:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jun 2001 17:53:44 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54268
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9fo0pm$k8k$1@news.internetia.pl...
> Kupiłem bardzo dojrzałe bakłażany i nie bardzo wiem co z nimi zrobić,
> bo nie są z mięsa.... ;o(((
> pozdr.Alex
Hej;-)))
Kiedys pisalam przepis na nadziewanie baklazany, moze cos takiego?:)))
Nadziewane baklazany
2 baklazany
2 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 ostra papryka
kilka zabkow czosnku
4 pomidory
kilka lyzek oliwy z oliwek
2-3 lyzki soli
duzy peczek szczypiorku lub pietruszki
szklanka wywaru z jarzyn
pieprz, papryka, cukier
Baklazyany oczyscic, w odstepach co 1 cm odciac podluzne paski skorki,
przeciac na pol, posypac sola i zostawic na kwadrans, nastepnie oplukac i
osuszyc.
Cebule, papryki pokroisc w drobna kostke, przysmazyc na oleju wraz z
siekanym czosnkiem i ostra papryka, nastepnie dodac obrane i oczyszczone
pomidory, ziola, sol i pieprz i chwile dusic. Wypelnic farszem baklazany,
reszte farszu polozyc na wierzch baklazanow, dodac wywar i wlozyc do
nagrzanego piekarnieka na ok. pol godziny.
Kaliope
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|