Data: 2001-06-08 17:49:02
Temat: Re: co z bakłażanów
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9fo0pm$k8k$1@news.internetia.pl...
> Kupiłem bardzo dojrzałe bakłażany i nie bardzo wiem co z nimi zrobić,
> bo nie są z mięsa.... ;o(((
> pozdr.Alex
Hej;-)))
Kiedys pisalam przepis na nadziewanie baklazany, moze cos takiego?:)))
Nadziewane baklazany
2 baklazany
2 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 ostra papryka
kilka zabkow czosnku
4 pomidory
kilka lyzek oliwy z oliwek
2-3 lyzki soli
duzy peczek szczypiorku lub pietruszki
szklanka wywaru z jarzyn
pieprz, papryka, cukier
Baklazyany oczyscic, w odstepach co 1 cm odciac podluzne paski skorki,
przeciac na pol, posypac sola i zostawic na kwadrans, nastepnie oplukac i
osuszyc.
Cebule, papryki pokroisc w drobna kostke, przysmazyc na oleju wraz z
siekanym czosnkiem i ostra papryka, nastepnie dodac obrane i oczyszczone
pomidory, ziola, sol i pieprz i chwile dusic. Wypelnic farszem baklazany,
reszte farszu polozyc na wierzch baklazanow, dodac wywar i wlozyc do
nagrzanego piekarnieka na ok. pol godziny.
Kaliope
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|