Data: 2003-03-29 09:05:47
Temat: Re: co z bialek?
Od: "alla" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "elffaran" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b629q3$c88$1@news.onet.pl...
> jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z nich
> zrobic?
Witam!
BIALKOWIEC
3 szklanki maki
szklanka bialek
szklanka oleju slonecznikowego lub oliwy
1 i pol szklanki cukru
pol szklanki letniego mleka
lyzeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy lub esencja zapachowa
tluszcz i bulka tarta do formy
Sposob wykonania:
Bialka ubic z cukrem.
Ubijajac wlewac stopniowo do piany na przemian olej, mleko i make wymieszana
z proszkiem.
Ciasto wlac do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta.
Piec w srednio nagrzanym piekarniku przez okolo 45 minut.
Smacznego.
Alla
|