Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z czystego spirytusu? Re: co z czystego spirytusu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co z czystego spirytusu?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dorota ***" <d...@W...op.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z czystego spirytusu?
Date: Mon, 6 Dec 2004 16:05:19 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 43
Sender: d...@o...pl@imp.mt.pl
Message-ID: <cp1sl1$61o$1@news.onet.pl>
References: <cp1g9q$k2j$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: imp.mt.pl
X-Trace: news.onet.pl 1102345697 6200 213.199.194.22 (6 Dec 2004 15:08:17 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Dec 2004 15:08:17 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:224117
Ukryj nagłówki

Miodówkę
7 łyżek miodu rozrobić ze szklanką miodu, dolać wody tyle, by było pół
litra, dodać pół litra spirytusu. Wymieszać razem. I teraz możesz ją
odstawić na kilka dni (do sklarowania, a potem wypicia) lub:
1. dodać cytryn, jak w poście powyżej,
2. dodać szczyptę lub dwie przyprawy do piernika z torebki (bez mąki) lub
zrobionej samemu,
3. dodać imbiru zmielonego,
4. wcisnąć ząbek czosnku (mały)!
Lub:
cytrynówka-winogronówka
? l spirytusu 96%

1 l soku (nie napoju, tylko soku) z białych winogron

1 cytryna, obrana, pokrojona w plastry

Wszystko wymieszać, po 12-24 godzinach wyjąć cytrynę, po 2-3 dniach gotowe
do picia. Genialne, choć tak nie wygląda, nie trzeba przepitki ;-).

w przypadku spirytusu słowackiego (moc 80%) dodać nieco mniej soku z
winogron.

I miodówkę, i winogronówkę możesz odstać, a potem zlać z wierchu ,
przecedzić przez sito, ale jakoś u nas wolimy z paprochami ;-), bo ponoć
zdrowsza :-))))))))).

Generalnie wymieszanie spirytusu z sokiem własnoręcznie robionym (pół na
pół) dobrze smakuje już po odstaniu 2 tygodni (zwłaszcza z sokiem z malin
leśnych lub z wiśni).



Jak zrobisz, napisz, jak smakowało.



Dorota

(jak się wyłącza taką grubą czcionkę?)



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.12 M.W.
06.12 Ryf
06.12 waldek
06.12 JerzyN
06.12 Dorota ***
06.12 Pawel
06.12 Aretkka
06.12 Dorota ***
06.12 Jagiennka
06.12 Edward Kniażycki
07.12 Dariusz K. Ladziak
07.12 Dariusz K. Ladziak
07.12 Dariusz K. Ladziak
07.12 __\\/\\/aldek
07.12 JerzyN
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.