Data: 2003-07-16 23:14:00
Temat: Re: co z mleka skondensowanego
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Rasmi" <r...@z...dhs.org>
> beazuku wrote:
>> Byla juz
>> 1. masa do ciasta, mazurka lub wafla (mleko nieslodzone+ maslo, lub nie)
>> 2. likier (mleko nieslodzone + kakao+rum+wodka)
> Mozna rowniez likierek w innej formie: 2 puszki mleka
> skondensowanego, ale tym razem slodkiego, gotowac w puszkach w wodzie
> ok. 2 godzin i nastepnie rozpuscic w pol litra spirytusku.
> Otrzymuje sie z tego ok. litra likierku, ale objetosc drastycznie sie
> zmniejsza w procesie rozpuszczania (ach to probowanie;-))))
>
POwiedz nam jeszcze, Droga Rasmi, ile procent bedzie sobie liczyl ten, jak go
nazywasz, likierek?
I jak dlugo sie to miesza, coby byla dobra konsystencja?
zaintrygowana
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.500 / Virus Database: 298 - Release Date: 2003.07.11
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|