Data: 2005-07-25 15:09:15
Temat: Re: co z tym ryżem?
Od: "alexandra" <s...@b...co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Murawska" <r...@w...pl> wrote in message
news:dc27lu$beb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dzi? na obiad robię szaszłyki i chcę podać do nich ryż. Nie chcę żeby to
> był ryż po prostu ugotowany na sypko. Nie planuję sosu. Co z nim zrobić?
> Magda
witam
do szaszlykow konieczny jest ryz po cygansku
na patelni rozgrzej tluszcz podsmaz drobno pokrojona cebule gdy cebula zrobi
sie miekka nie
zlota ale miekka dodaj koncentrat pomidorowy
smaz do momentu gdy cala woda z koncentratu odparuje na koniec dodaj ryz
ugotowany na sypko i przyprawy w/g smaku nie musze dodawac ze wszystko
nalezy smazyc na malym ogniu
blagam nie dodawaj do ryzu curry zmarnujesz cala potrawe
pozdr
alexa
|