Data: 2004-08-29 13:13:42
Temat: Re: co z winogron?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 27 aoűt 2004 ŕ 21:02:33, Basiek a écrit :
> Macie pomysly co zrobic z bialych winogron krajowych poza winem?
> Da sie z tego zrobic jakis zjadliwy dzem, albo cos w tym stylu?
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Konfitury.
Przepis pojawil sie wlasnie ne francuskiej grupie : wycisnac sok,
odrzucic skory i pestki, gotowac sok az polowa odparuje, i gotowe.
Inna metoda to gotowanie soku z cukrem (500 g cukru na litr soku) az
zgestnieje na tyle ze kropla soku zastyga wylana na zimny talerz.
Konfitury wychodza ponoc zawsze czerwone... niezaleznie od koloru
winogron.
Ewcia
--
Niesz
|