Data: 2002-03-27 13:50:20
Temat: Re: co zamiast rozna?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Nomika" <m...@a...net>
No wlasnie. Kupujac piekarnik nie pomyslalam, ze przydalby sie taki z
roznem. A teraz zastanawiam sie jak upiec kurczaka? ktos mi kiedys mówil, ze
istnieje takie cos na co sie nabija kurczaka i wstawia do piekarnika i on
sie tam piecze prawie jak na roznie. Tylko co to jest i gdzie to kupic
(Warszawa)?
Monika
Niestety, tylko w Czechach.
Ale mozesz upiec kurczaka tradycyjnie, w brytfannie. Z nadziwka :-), czyli z
nadzieniem.
Jednak takiego trzeba polewac.
Ja czesem robie w glebokiej formie do pizzy [prezent z Bulgarii], w polowie
pieczenia dodajac przekrojone na pol i posolone ziemniaki.
Mniaaaaaaaaaam :-)
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|