Data: 2007-05-09 13:01:28
Temat: Re: co zamiast ziemniakow?
Od: Felinity <f...@A...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W piękny wiosenny poranek dnia Tue, 08 May 2007 11:25:53 +0000, istota
zwiewna znana jako eM eL napisała:
> Niekoniecznie (choc to rzecz gustu, takze uwarunkowanego tradycja
> kulinarna.) Podawanie wielu potraw miesnych "prosto z patelni" jest
> bledem - nalezy dac sie np. smazonemu miesu nieco odstac (np. 5 minut
> pod luzna folia aluminiowa) a bedzie lepsze w smaku. Daje to tez szanse
> obnizenia temperatury "skorki" kotleta dzieki czemu bedzie ladnie
> koegzystowal z zimna salata choc w srodku bedzie apetycznie cieply.
> Jesli takie mieso kroimy, nalezy to zrobic bezposrednio przed podaniem.
Z takich połączeń to ja wolę zimną/chłodną karkówkę z grilla lub
podsmażone piersi z kurczaka/indyka z przyprawami do sałaty z sosem
jogurtowym (z odrobiną słodko-ostrego Tao-Tao dla smaku najchętniej). I
pieczarki wtedy chętnie, i oliwki mogą być, papryka też super.
Pozdrawiam,
Fel :)
--
/ Felinity / GG#5435158 http://felinity.jogger.pl \
//////////// toute la vie avec les fou :) \\\\\\\\\\\
|