Data: 2002-08-18 20:25:38
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
Od: "Merdes" <m...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajoqfn$foi$1@news2.tpi.pl...
> mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
>
> 1. zupa z pomidorów - to wszytsko co potrafię, ale ile można jeść to samo?
>
> CO MOZNA JESZCZE ZROBIĆ Z POMIDORÓW???????
>
>
> mam pytanie:
>
> chcę zamrozić poobierane ze skórek pomidory na zupę na jesień i zime ...
> jak to najlepiej zrobić?
> moze jakiś przecier?
>
> z góry dzięki
>
> witam
skorzystałam z rad na tej grupie
i:1. 2x suszyłam pomidory, mam je oliwie, jak mam ochotę to jem z serem feta
i i toska ale wtedy dosalam - skórka schodzi
2. lubię smażone pomidory z cebulką i do tego wbijam 1 lub 2 jajka
3. obieram pomidory ze skórki
kroję, do tego białej cebulki
posolę, popieprzę i dolewam
śmietanki
4. usmażyłam (wyparowało trochę wody) pomidory bez skórki bez cebulki
wsadziłam do słoików
przegotowałam i w listopadzie zobaczę czy wystarczy dodać cebulkę aby było
smaczne
4 sałatkę z obranych pomidorów
+ zielone przekrojone na pól oliwki, + oliwa virginia + sól
+pieprz , kapkę suszonej bazyli
i oregano a to wszystko do zapiekanych nadziewanych mieloną cielęciną rurek
wszystkim w rodzinie smakowało a mężowi
najbardziej ta sałatka
i to na razie wszystko
przeciery i soki zostawiam
przetwórniom wg mnie zrobią to lepiej.
z pomidorowymi pozdrowieniami
maga
makaronowyc
i jajko
|