Data: 2001-11-08 17:42:13
Temat: Re: co zrobic z feta?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>Basiu, uwazaj !
>Jak bylam w Szczecinie, to Mama mi kupila taka fete z kartoniku do salatki
>ktora chcialam zrobic. No i niestety, on syr nie dosc ze byl naprawde slony,
>to byl tez o wiele za miekki jak na "normalna" fete. Nie nadawal sie (Mama
>mi z tego pozniej zrobila ruskie pierogi). Jestem przekonana wiec, ze ta
>niby-feta z kartonu jest za miekka, zeby sie w oliwie utrzymala i nie
>rozpadla !
>
>Coby Cie pocieszyc : Ty nie masz fety, ale ja nie mam dostepu zadnego ani do
>oscypka, ani do bryndzy, ani nawet do zwyklego twarogu.....
>(buuu..... buuuu.....)
>
>Ewcia
bo taka faktyczna feta jest w sumie dosc gumiasta, ale
rozlatujaca sie na okruchowo przy okazji. to w kartoniku to
mazidlo feta-style
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|