Data: 2004-09-08 19:12:52
Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: "Evoolca" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja robie tak!
Tre sobie patisonki na tarce z grubymi oczkami. Rozgrzewam oliwe na patelni.
DOdaje celube i jak sie ladnie zeszkli to dale patisonki (mozna dodac jeszce
troche wedzonego boczku dla zapachu). Wszytko razem poddusic! (Oczywsiice
przyprawic wg uznania)Nastepnie biore tyle jajek ile ludzi na obiadku i
ubijam na puszysta mase. Przyprawiam sola pieprzem (czerwona paryka w
proszku, itp) dodaje troche bulki tartej! Mase wylewam na patelnie (NIE
MIESZAC). Przyryc porywka jechcsze chwile podpiec i gotowe. MOzna na gore
potzrec (lub ulozyc plasterki) zolty ser! Nakladac podobnie jak pizze.
Kroic w trojkaty:-) Naprawde polecam.
Do patisonow mozna dodac np tarta marcherwke ale podobne rzeczy.
Smacznego
Ewulka
|