Data: 2005-07-19 16:08:04
Temat: Re: co zrobić żeby cukinia miała smak??
Od: "BDG" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wynalezione w necie, zrobione osobiście i na stałe wpisane do menu ;)
"Kreteńskie cukinie
Ok 3-5 minut 3 maleńkie cukinie we wrzątku osolono cukrowym. Out.
Mięso mielone dorzucone na duuuzą patelnie do cebuli dużej i czosnku w
ząbkach x 4 - drobniutko. Papryki x 3 (czerwona, żółta, zielona) - tak po
dupce/piętce czy co tam maja na końcu skrojone... Przesmażone z dodatkiem
mięty Pyńkowej, oregano, bazylia, kuminu łyżka :-) (kreteńsko miało być.)
Przecier pomidorowy do tego i przeduszone - z 20 minut - ma zgęstnieć
wszystko i przejść mocno sobą.
Cukinie na pół, wydrążone, napakowane tym czymś, posypane startym serem:
gouda do stopienia i oscypek do smaku:-) (Kreteńczycy niech żałują!!!)"
Ps. Ja z przypraw dałam estragon i zioła prowansalskie i obyło się bez
oscypka ;)
Pychotka, mniam, mniam...
--
Pozdrawiam,
Fem i Maciej (12.10.04) co ma jedzenie w głębokim poważaniu
|