Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.thepl
anet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cos innego z pomidorow
Date: Tue, 17 Jul 2001 13:34:14 +0100
Organization: Home
Lines: 37
Message-ID: <3...@4...com>
References: <3...@u...skarzysko.pl> <9j1aop$ddk$1@news.onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-112.bellsprout.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news8.svr.pol.co.uk 995372723 7574 217.135.28.112 (17 Jul 2001 12:25:23 GMT)
NNTP-Posting-Date: 17 Jul 2001 12:25:23 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58890
Ukryj nagłówki
smietana z jajkami pasuje tu do "zalewy" kazdego prawie flan'u
(tarta) Kruche ciasto jest tu proste i bezjajeczne. Jarzyny na to
mozna rzucic dowolne (jesli np pieczarki, to dobrze jest je
podmazyc, bo sok z nich wyleci. A nie bylo tam zotego sera na
wierzchu?
Co do pomidorow - przeciac na pol i usmazyc. Mozna najpierw
usmazyc bekon, odlozyc , na tluszczyku (jak za duzo - czesc
wylac), smazyc delikatnie te pomidory, dodac cebule pokrajana,
czosnek. Jak juz pomidory zaczynaja mieknac, dodac bekon,
delikatnie zamieszac, doprawic i jesc. Moga tez byc osobno
smazone pieczarki. Male i w calosci. I juz prawie gotowe
angielskie sniadanie!
Krysia
>> Witajcie!
>> Zapewne ten temat byl juz poruszany, ale MUSZE dzisiaj zrobic
>> 'pomidorowa' kolacje. Niestety jedyne co mi przychodzi do glowy to
>> pappa, a robie ja zbyt czesto. Pomozcie prosze...
>> Pozdrawiam
>> KAYKA
>
>Hejka!
>
>Niedawno w restauracji jadlam pomidory na ciescie kruchym.. Ciasto kruche,
>na to polowki pomidorow bez skorki, hmm i to zalane bylo jakis sosem (hmm
>smietana, jajka ??) i upieczone... Rewelacja, ale nie mam przepisu, moze
>ktos robil cos takiego?:-)) Aa jeszcze jedno, ta potrawa byla prawie bez
>ziol i to blad, bo pasuje tam duzo bazylii i cos pikantengo;-)
>
>Pozdrawiam,
>
>Kaliope
K.T. - starannie opakowana
|