Data: 2001-07-17 12:34:14
Temat: Re: cos innego z pomidorow
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
smietana z jajkami pasuje tu do "zalewy" kazdego prawie flan'u
(tarta) Kruche ciasto jest tu proste i bezjajeczne. Jarzyny na to
mozna rzucic dowolne (jesli np pieczarki, to dobrze jest je
podmazyc, bo sok z nich wyleci. A nie bylo tam zotego sera na
wierzchu?
Co do pomidorow - przeciac na pol i usmazyc. Mozna najpierw
usmazyc bekon, odlozyc , na tluszczyku (jak za duzo - czesc
wylac), smazyc delikatnie te pomidory, dodac cebule pokrajana,
czosnek. Jak juz pomidory zaczynaja mieknac, dodac bekon,
delikatnie zamieszac, doprawic i jesc. Moga tez byc osobno
smazone pieczarki. Male i w calosci. I juz prawie gotowe
angielskie sniadanie!
Krysia
>> Witajcie!
>> Zapewne ten temat byl juz poruszany, ale MUSZE dzisiaj zrobic
>> 'pomidorowa' kolacje. Niestety jedyne co mi przychodzi do glowy to
>> pappa, a robie ja zbyt czesto. Pomozcie prosze...
>> Pozdrawiam
>> KAYKA
>
>Hejka!
>
>Niedawno w restauracji jadlam pomidory na ciescie kruchym.. Ciasto kruche,
>na to polowki pomidorow bez skorki, hmm i to zalane bylo jakis sosem (hmm
>smietana, jajka ??) i upieczone... Rewelacja, ale nie mam przepisu, moze
>ktos robil cos takiego?:-)) Aa jeszcze jedno, ta potrawa byla prawie bez
>ziol i to blad, bo pasuje tam duzo bazylii i cos pikantengo;-)
>
>Pozdrawiam,
>
>Kaliope
K.T. - starannie opakowana
|