Data: 2006-01-27 19:28:20
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchnia
Od: Konrad Brywczyński <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości
news:news:v4qit19m3ggsicucs5obfnhh1fai3irbb7@4ax.com napisał(a):
>
>>> Dlaczego? Wg mnie jest to bardzo tiramisu-podobne
>> Równie podobne do panna cotty, o ile mascarpone nie będzie zastąpione
>> "śmietaną Knorra"...
> Do panna cotty dodajesz kawe i biszkopty??
Nie, ale do tiramisu nie daję pokruszonych San, tylko twarde włoskie, nie
daję kawy rozpuszczalnej, a espresso, nie "ewentualnie likier kawowy", a
marsalę, nie "śmietanę Knorra", a wyłącznie mascarpone, kakao nie może, a na
pewno. W przepisie rozpoczynającym wątek tylko mascarpone, jeśli nie
zostanie zastąpione erzacem, zgadza się z przepisem na tiramisu. To jest
tyle samo, ile wspólne z panna cottą. Kiepski procent.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
|