Data: 2004-01-02 22:14:28
Temat: Re: cułuski
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 2004-01-02 at 22:54, Wkn wrote:
> UĹźytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisaĹ w wiadomoĹci
> news:bt4lg3$c3v$1@news2.ipartners.pl...
> > > czy ktoĹ posiada przepis na caĹuski. chodzi za mnÄ
smak tego cuda od
> dawna
> >> Najprostszy i przepyszny:
> > 0.5 kg twarogu
> > 0.5 kg mĹĄki
> > 1 szklanka cukru
> > ĹyĹźeczka sody oczyszczonej
> > puder do posypania
> >
>
> wow, a ja myslalam, ze caluski to rodzaj nieduzych pierniczkow :)
>
> wkn
W Kraju Baskow (i chyba w Hiszpanii, ale nie jestem pewna) pod nazwa
caluskow funkcjonuja wilgotno-gliniaste migdalowe ciasteczka, sklejone
po 2 bialkiem. Bardzo je lubie, ale duzo sie ich zjesc nie da ;)
Jezeli sa jacys zainteresowani, to mam na nie przepis, nie wyprobowalam
go, ale karnawal jest, moze sie ktoregos dnia skusze?
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|