Data: 2007-01-16 23:17:26
Temat: Re: cytryna konserwowa - w soli??
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maggie <m...@w...pl> napisał(a):
> A czy to nie wyjdzie czasem cytryna kiszona?
>
> Jeden jedyny przepis który mam pochodzi z książki
> kucharskiej właśnie tej grupy i chyba jest bardzo stary...
> Autor przepisu pisze o tym, żeby otrzeć ze skórki i moczyć w
> lekko słonej wodzie kilkakrotnie (3-4 razy) ją zmieniając
> aby pozbyć się goryczki a potem naciąć na cztery, w nacięcia
> napchać sporo soli. Przełożyć do słoja, dodać liści
> laurowych, kopru, gorczycy można również czosnek, zalać
> wrzątkiem i odstwić na 40 dni...
Tak. Zdecydowanie jest to receptura marokańska :-((
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|