Data: 2001-09-23 21:44:02
Temat: Re: czekolada
Od: "zurki" <z...@p...ats.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mam pytanie
> Mianowicie, czy znak ktos przepis albo jest w >posiadaniu receptury na
polewe
> czekoladowa, taka jak jest na tortac czekoladowych >czy innych ciastach,
> ktore wychodza z cukierni.
> polewa jest twarda i chrupiaca.
> czy da sie cos takiego zrobic w domku? ja marze o >czyms takim....
> pozdry Monika
Hejo,
to albo kup polewe czekoladowa w torebce Delecty, albo zrob: 1 lyzka
margaryny (roztopic), dodac do tego 3 lyzki cukru (ale ja daje na oko, zeby
nie bylo za geste, ani za rzadkie) i z dwie lyzki wody, do tego dodac duzio
kakao..... (ja daje gdzies z trzy lyzki). Wymieszac, pogotowac troszku ( z
minute) i gotowe.
Pozdrowionka,
GGGosia
PS. Im wiecej kakao, tym bedzie bardziej gesta polewa i szybciej
stwardnieje....
|