Data: 2003-04-01 10:15:16
Temat: Re: czemu zakalec
Od: "Tes" <t...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:b68rbc$tjt$03$1@news.t-online.com...
> Wlasnie tak przypuszczalam, dolna grzalka i dol sie przypiekl.To prawda,
ze
> kazdy piec trzeba poznac.Pieke wszystko na termoobiegu(przypuszczam, ze to
> nazwa nadmuchu cieplego powietrza).Ciasta sa rowno upieczone i odpukac nie
> bylo jeszcze wpadki, co do wypieku oczywiscie.W przepisach sa podawane
temp.
> na gaz, normalny piekarnik(np.200°C) i z termoobiegiem( 170°C ,tutaj temp.
> jest zawsze nizsza ).Tez stawiam foremke na srodkowym, chyba,ze pieke
naraz
> dwie blaszki/foremki.
> Ilona
tak myslalam, ze na termoobiegu to trzeba temp. troche nizsza dac.
nastepnym razem tak spróbuje.
dzieki za odpowiedz.
tes
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|