Data: 2001-01-30 11:47:12
Temat: Re: czerwona cebula
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Renata Wrzosek wrote:
> 1. Cebula krojona w pobliżu kuchni nie szczypie w oczy. Wiem, że ciężko
> teraz o kuchnię węglową, ale pobliże gazowej też skutkuje... :-) Oczywiście
> rozpalonej.
Nie szczypie równiez, jesli ja opluczemy zimna woda przed samym
krojeniem. a ja w trakcie siekania plucze jeszcze i nóz pod biezaca woda
i faktycznei dawno juz nie plakalam od cebuli
> 2. Kawałek cebuli przypieczonej nad gazem (w oryginale na rozpalonej
> fajerce...) nadaje rosołkowi klarowność i smaczek.
> Pozdrawiam,
> Renata Wrzosek
W ogóle wieksza ilosc tejze cebuli w rosolku nadaje mu taki fajny lekko
slodkawy smaczek :)
pzdr
agi
|