Data: 2007-03-26 08:39:12
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
> zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
>
> wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic
konkretnych
> przepisow, wiec moze ktos poratuje....
> Co mozna z tym zrobis dobrego?
>
>
> Alex.
>
>
kiszenie..nic prościejszego..łycha dobrej soli na litr przegotowanej wody w
tych temperarurach co je mamy aktualnie w mieszkaniach to należy poczekać
3-4 dni az płyn bedzie mętny i kwaskowy a potem do lodówki z całym interesem
zeby nie zrobiło sie za bardzo ukiszone co przy delikatniejszych produktach
za dobre nie jest....a potem jazda :))
Marek
|