Data: 2007-03-26 08:49:14
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:eu812d$1t8$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> > Witam,
> >
> > niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
> > zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
> >
> > wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic
> konkretnych
> > przepisow, wiec moze ktos poratuje....
> > Co mozna z tym zrobis dobrego?
> >
> >
> > Alex.
> >
> >
>
> kiszenie..nic prościejszego..łycha dobrej soli na litr przegotowanej wody
w
> tych temperarurach co je mamy aktualnie w mieszkaniach to należy poczekać
> 3-4 dni az płyn bedzie mętny i kwaskowy a potem do lodówki z całym
interesem
> zeby nie zrobiło sie za bardzo ukiszone co przy delikatniejszych
produktach
> za dobre nie jest....a potem jazda :))
>
> Marek
A ogólnie - można kisić z ogórkami i papryką.
Swoją drogą - jest dobra książka;
http://www.luczaj.com/wiosenne.htm
http://www.luczaj.com/autor.htm
|