Data: 2001-07-19 14:27:19
Temat: Re: czosnek + nieprzyjemny zapach
Od: "Slavek Siegmund" <s...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysiu,
Lapek nie trzeba blanszerowac a tak jak napisala Agata wystarczy kawalek
cytryny lub kwasek cytrynowy lekko zwizony.
pozdrawiam,
Slav
P.s. Jak pogoda w Angli, bo u nas lato cieple ale nie gorace i parne.
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:osuclts71lpqhuvgabga9do9kpi4lrfih3@4ax.com...
> Ja cos slyszalam czy czytalam, ze czosnek jest dobrze przed
> uzyciem zblanszowac. Wychodzi mi, jak z kart, ze trzebaby tez i
> zblanszowac rece, ktore dotykalay czosnek przy obieraniu
>
> Krysia
>
> >Bardzo lubię jeść czosnek, ale jak wiadomo potrzebuje on około 24h aby
> >całkowicie "odparował" z organizmu a jego zapach podobno wychodzi nawet
> >przez skórę. Czy macie jakieś domowe sposoby aby spokojnie zjeść sobie na
> >kolację parę ząbków i rano bez kompleksów iść do rpacy do ludzi.
> >T.
> >
>
> K.T. - starannie opakowana
|