Data: 2004-05-28 23:39:17
Temat: Re: czy kuchenka mikrofalowa jest szkodliwa
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On 28 May 2004 05:51:52 GMT, Wladyslaw Los <w...@o...pl> wrote:
>In <3...@n...onet.pl> PS wrote:
>
>> Czy ktos w ogole zna jakies danie ktore mozna przyzadzic w mikrofali i
>> smakuje lepiej niz przyzadzone w inny sposob?
>
>Lepiej -- może nie, chociaż nie wykluczałbym, że np. w porównaniu z
>tradycyjnym gotowaniem na parze, krótszy czas gotowania w mikrofalówce
>nie wpłynie dobrze na smak i wartość odżywczą. Wiele natomiast potraw
>można przrządzić równie dobrze w mikrofalówce co tradycyjnymi metodami,
>a w krótszym czasie.
Mozna sie oszukac - wsadzilem do szklanego pojemnika pare ziemniakow,
nalalem troche wody na dno, nastawilem na dziesiec minut - i mialem
ziemniaki suszone... Stary inzynier elektronik ze specjalnoscia
technologiczna z ukierunkowaniem na mikrofale - i nie pomyslalem,
skleroza stara, ze w normalnym garnku grzejemy denko a na pokrywce
wiekszosc wody sie skrapla i wraca zas w mikrofali denko i pokrywka
grzane sa podobnie - nic sie dodatkowo nie skropli, nic nie wroci, jak
woda odparuje to musi uciec...
--
Darek
|