Data: 2002-02-06 01:15:28
Temat: Re: czy mozna mrozic kruche?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
kamila slawinska wrote:
>
> no wlasnie, ostatnio w domu mamy renesans tarty/quiche/pasztecika
> kruchego i zastanawiams ie z pewna taka niesmialoscia, czy nei mozna
> by bylo zrobic tego ktruchego ciasta jak dla wojska i potem zamrozic,
> i tylko wyjmowac, rozmrazac, walkowac i na foremke? czy to nie
> zaszkodzi ciastu? a jesli mozna mrozic, jak dlugo dopuszczalne jest
> trzymanie takowego w zamrazalniku?
Mozna! Sama niedawno wygrzebalam kawalek zamrozony, pozwolilam mu sie
rozmrozic w lodowce i byl calkiem dobry spod do tarty cebulowej.
Zaznaczam, ze mam taka maszynke, ktora wysysa powietrze z woreczka
plastikowego, w ktory wsadza sie jedzenie do zamrazalnika. To ciasto
bylo tam dlugo. BARDZO dlugo.
MB
|