Data: 2002-02-07 15:16:34
Temat: Re: czy mozna mrozic kruche?
Od: "Agata" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "kamila slawinska" <k...@s...killer.acedsl.com> napisal w
wiadomosci news:dt016uo99vmho3fehl7jp8k39qpde6be6q@4ax.com...
> no wlasnie, ostatnio w domu mamy renesans tarty/quiche/pasztecika
> kruchego i zastanawiams ie z pewna taka niesmialoscia, czy nei mozna
> by bylo zrobic tego ktruchego ciasta jak dla wojska i potem zamrozic,
> i tylko wyjmowac, rozmrazac, walkowac i na foremke? czy to nie
> zaszkodzi ciastu? a jesli mozna mrozic, jak dlugo dopuszczalne jest
> trzymanie takowego w zamrazalniku?
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> kids are for people who can't have cats.
kruche ciasto mozna zamrozic-staje sie wtedy jeszcze bardziej kruche:),
nawet niektóre przepisy wymagaja zamrozenia lub przynajmniej schlodzenia
przed upieczeniem.
pozdrawiam
zuza
|