Data: 2004-10-29 13:14:24
Temat: Re: czy można zastąpić brązowy cukier...
Od: "Hupu" <m...@f...ppolbox.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aneta" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cltc77$69l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> .... białym cukrem? mam przepis na bułeczki cynamonowe i niestety nie mam
> brązowego cukru.
> Dzięuję z góry
> Pozdrawiam
> Aneta
>
>
pewnie można ale to nie ten smak, bo brązowy cukier jest mniej slodki,
bardziej aromatyczny i 'melasowaty' w smaku. brązowy jest do zdobycia w
większych osiedlowych sklepach, nie tylko hipermarketach, poszukaj, może
znajdziesz koszty ok.6 zetów za 0,5kg. u mnie w kraku w ABC kosztuje wlasnie
tyle i zwie się brązowym cukrem trzcinowym Dark Muscovado.
powodzenia w wypiekach !!!
Hupu
|