Data: 2006-11-05 21:20:37
Temat: Re: czy mozna zastąpić proszek do pieczenia sodą
Od: "Dorota" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aneczka" <a...@g...pl> wrote in message
news:eil96s$38r$1@inews.gazeta.pl...
> Moni|<a napisał(a):
>> Jeśli sie zdarzy że w domu zabraknie proszku do pieczenia, czy można do
>> pieczenia ciasta użyć sody?
>> Jeśli tak to w jakiej ilości (w przepisie na ciasto są dwie łyżeczki
>> proszku do pieczenia)?
>
> Niedawno była dyskusja o tym czym się jedno od drugiego różni (w działaniu
> pieczeniowym oczywiście) :)
> Sprawdź w googlach (miesiąc, dwa temu - jakoś tak).
>
To mnie nurtował podobny temat w wątku "soda kontra proszek do pieczenia"
11.10.1006
No i stosowanie wymienne nie było polecane nietety.
pozdr
Dorota
|