Data: 2002-07-03 21:53:20
Temat: Re: czy te biale ufo to patisony? (P)
Od: "GoniaP" <g...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Quefear" <q...@i...bezkupy.pl> wrote in message
news:afvq0n$q75$1@news.onet.pl...
> Rena wrote:
> > ...czy kabaczki? tak czy inaczej, jak je przyrzadzacie?
>
> Białe ufo - patisony
> Bladozielone grube serdele - Kabaczki
> cienkie ciemnozielone parówki - Cukinia
cukinia moze jeszcze byc zolta :)
> Granatowo fioletowe gruszkowate - Bakłażany
>
A jezeli chodzi o przepis na patiosny to u mnie w domu robi sie tak jak
papryke nadziewana, to znaczy odcina sie "kapelusz" (te gore z
ogonkiem), wyjmuje sie pestki, tak zeby zostal taki "garnuszek"
z patisona i to napelnia sie farszem miesnym (to juz wedlug uznania).
Przykrywa sie kapeluszami i do piekarnika az bedzie dobre ;)
Zwykle podaje to z sosem pomidorowym.
Proste i bardzo bardzo dobre.
Pozdrawiam
Gosia
|